brigittekool2

Leuk dat je meer over mij wilt lezen. Wil je een korte versie, klik dan door naar mijn Linkedin profiel. Hieronder lees je meer over mij en mijn waarden.

Ik ben Brigitte en ik woon in Haarlem samen met mijn man en kinderen. Ik kom uit een liefdevol gezin en een ondernemende familie. Bij ons thuis waren je hart volgen, delen en zorg voor je omgeving basiswaarden. Het heeft me gevormd samen met andere ervaringen en ontmoetingen in mijn leven. Ik ben altijd nieuwsgierig, initiatiefrijk en eigenwijs geweest. Ik stel veel vragen en neem geen genoegen met iets als ”zo doen we het altijd” of “omdat het zo moet”. Die eigenschappen hebben er mede voor gezorgd dat mijn schoolcarrière en loopbaan meanderend zijn verlopen. Ik wist vroeger niet goed wat ik precies wilde, ik was snel thuis in verschillende taken, vond veel leuk en door die brede interesse kwam er na verloop van tijd steeds weer wat nieuws. Ik ben mijn leven lang blijven leren, lees heel veel en doe veel naast elkaar omdat ik vanuit een groter geheel kijk en graag schakel tussen visie, beleid en praktijk.

Geven en nemen
Ik beleef de wereld als een systeem waarin alles met elkaar in verband staat. Waarin elke handeling, gedachte of actie verschil maakt voor iets of iemand. Ik heb een groot vertrouwen in mensen en in het leven zelf. En ik ben me ook bewust van ongelijkheid, van de toenemende welvaart ten koste van mensen, natuur en aarde. We geven en nemen. En sommige bestaande structuren en systemen dienen onze toekomst niet langer. Onze tijd vraagt om meer evenwicht, om transformatie, om nieuwe systemen en om verantwoordelijkheid. Collectief en individueel. De duurzame en circulaire principes sluiten daar naadloos op aan. Ik investeer in kennis, in start-ups die deze veranderingen ondersteunen en ben actief tussen praktijk en beleid omdat er geen blauwdrukken zijn voor de toekomst en we leren door te doen. 

Ik werk het liefste in een omgeving waar verschillende mensen, organisaties en belangen bij elkaar komen. En dat mag schuren, soms piepen en kraken. Daar kom ik tot mijn recht. Ik zie en creëer ruimte voor inzichten, creativiteit en verandering. Ik werk in verbinding, integer, met positieve intenties aan gedragen doelen. Ik lever een bijdrage door aan te jagen, door mensen en kansen te verbinden, door te doen en door kennis te delen.  Op de pagina projecten lees je over de manieren waarop ik dat doe. Wil je meer van me weten of eens sparren over een mogelijke samenwerking, bel me dan voor een gesprek met goede kop koffie.

Brigitte

‘Door te dromen kun je samen creëren, door te doen kun je samen realiseren.’